Klart: Brewski satsar på sin egen ölbar

Brewski satsar på sin egen bar, givetvis med namnet Barski. Planerad premiär i Helsingborg blir i februari nästa år.

Brewski har under de senaste åren byggt upp ett mycket starkt kontaktnät med såväl svenska som utländska bryggerier. Det ska märkas när Barski öppnar i centrala Helsingborg i början av nästa år.

Inom kort börjar arbetet med den nya lokalen.

– Vi har fått tag på en sådan bra lokal att vi inte kan säga nej. Vi har haft arkitekter på plats och det blir lite ombyggnader innan vi öppnar, säger Marcus Hjalmarsson på Brewski.

Maten till baren kommer att ordnas av andra företag, även där finns en hel del bra kontakter sedan tidigare.

– Det ska vara top notch, annars skiter vi i det. Vi ska ha ett snyggt ställe med fokus på god öl och mat, säger Hjalmarsson.

Inte minst tack vare Brewskival har Hjalmarsson och de andra på Brewski byggt upp ett imponerande kontaktnät i ölvärlden. Inte minst i USA, där det redan finns bryggerier som är intresserade av att skicka öl till den nya baren.

– Det här blir ett showroom för Brewski och för våra vänner, och tack vare Brewskival har vi lärt oss allt om logisitik och import från USA.

I dagsläget ser det ut att bli 10-12 kranar i den nya baren, och där blir det en blandning av öl från USA, från andra vänner och från det egna bryggeriet.

– Med Beer Me har vi då hela kedjan och vi ska kunna vara billiga på USA-ölen. Vi behöver egentligen inte tjäna pengar på själva baren, den blir mer en rolig grej.