Kärleken till ön fick Tedenmyr att vända hem

Magnus Tedenmyr har hittat hem till Gotland igen och nu vill han bli kvar där. Foto: Ronny Karlsson.

Han har varit ”på rymmen” i några år. Men nu har Magnus Tedenmyr hittat hem till Gotland där han är en del av Burgsviks Bryggeris offensiva resa.

Tedenmyr började sin karriär redan 1986 på Pripps, som då fanns i Stockholm. Men i slutet av 90-talet hamnade han på Gotland och jobbade i många år för Gotlands Bryggeri.

Efter ett par år på fastlandet med jobb hos bland annat Coppersmith och Pine Ridge är han nu hemma på Gotland igen.

– Jag trodde nog att jag skulle vara borta längre när jag flyttade. Men när jag kom tillbaka kändes det väldigt bra och nu vill jag vara här, säger han.

NU är det fokus på Burgsviks Bryggeri. Bryggeriet på södra Gotland har satsat offensivt och sätter nu målet att brygga uppemot 150 000 liter per år.

– De har expanderat och inget av utrustningen från början finns kvar. Nu tittar dom också på om det ska bli burk eller flaska i framtiden, säger Tedenmyr.

Fyra dagar i veckan jobbar han på bryggeriet och övrig tid lägger han på sitt företag där han jobbar med service och installationer inom ölbranschen.

– Jag brygger ölen och står för nya recept. Snart kommer det en ny ipa och en vinteröl och så blir det lite nya öl även nästa år. Nu kör jag tills vidare här och det känns jättebra.

Inte helt oväntat påverkas Burgsviks Bryggeri av de olika årstiderna. Det innebär att det är väldigt mycket jobb under sommaren, med alla turister på plats.

– Vi har en egen bar och det har varit väldigt uppskattat. Vi säljer helt klart mest öl på sommaren. Det som är roligt är att även de bofasta uppskattar bryggeriet, det har aldrig funnits något bryggeri här på södra Gotland tidigare.

Resandet runt i landet är alltså över och nu är det så mycket tid som möjligt på Gotland som gäller för Magnus Tedenmyr.

– Det är hemmaplan för mig och dessutom är det här ett väldigt kul projekt.