Julkalender med 24 svenska ölprofiler

Fredrik Berggren och Peter M Eronson bjuder på en julkalender med 24 svenska ölprofiler. Foto: Montage.

24 ölprofiler på 24 dagar. Så blir det när Fredrik Berggren och Peter M Eronson presenterar sin julkalender. Alla delarna kommer ni kunna läsa på Beernews.

 

Ni som följer Beernews såg att de båda göteborgarna bland annat via vår sajt bad om hjälp med namn på ölprofiler som betytt mycket för utvecklingen för öl i landet.

Nu kan vi berätta att det hela handlar om den julkalender de skapat, med 24 olika ölprofiler som presenteras en per dag. Starten blir på söndag och avslutningen blir förstås på julafton.

– Det är vår lista på Ölsveriges 24 mest inflytelserika personer. Vi kommer säkert att få synpunkter om varför en del inte är med, men ingen kan nog ifrågasätta dom som är med. Det är personer från den svenska ölscenen, man behöver inte ha bryggt öl för att vara med, säger Eronson.

Listan är gjord med en tidsbegränsning, och det handlar då om att man inte tittat längre tillbaka än till mitten av 90-talet, då de första i dag verksamma hantverksbryggerierna startade.

Den efterlysning som gjordes efter namn har bidragit en del, men också bekräftat att den lista de båda hade att utgå från var rätt.

– Vi gör ingen rangordning mellan de 24, utan de som svarat på våra frågor först kommer nog med först, säger Berggren.

En fråga kommer att vara den samma till alla som valts ut. Det handlar då om att svara på vilket öl man skulle vilja dricka om man stod med en pistol mot huvudet och skulle dricka sin sista öl.

– Vi tycker att det är en spännande fråga, och svaret behöver inte vara det samma som det bästa ölet, säger Berggren.

I morgon börjar resan och ni kan följa den här på Beernews.