Fredrik fixar ölen till törstiga turister

Bildspel

Bild 1 av 5

Fredrik Kroon satsar allt mer på öl från de lokala bryggerierna på Kanarieöarna.

God öl smakar förstås bra även på en solsemester. Nu ser Jönköpingskillen Fredrik Kroon till att svenska turister kan dricka god öl på Kanarieöarna.

Den spanska ögruppen utanför nordvästra Afrikas kust har lockat svenska turister i många år nu. En eller ett par veckor i sol och värme betyder mycket för många turister i väntan på den svenska sommaren.

2014 bar det av till ögruppen för Fredrik Kroon, som då lämnade Jönköping och satsade på en bar i Puerto Rico på Gran Canaria.

– Vi har inte haft ölfokus hela tiden utan det har växt fram. Intresset blir allt större, säger Kroon.

Svenska Baren har ungefär 80 procent svenska gäster under vintern, då det är högsäsong för turister. Men svenska öl är inte i fokus. I början var det mycket belgiska öl, men i takt med att bryggerier startats på öarna har även Kroon tagit in allt mer av de lokala ölen.

– Det finns runt 15 bryggerier på Kanarieöarna nu. Tanken är att få till det så att av vi har öl från alla dom, säger Kroon.

Mellan 100 och 120 olika öl har baren på flaska och man märker av på gästerna att de lär sig mer och mer om öl.

– Allt fler frågar om öl och det är både skandinaver och de som bor här som är intresserade. De uppskattar att vi har öl från de lokala bryggerierna, och vi är gärna med och lyfter fram dom.

Nu är man mitt uppe i högsäsongen och det är ofta gott om gäster i baren. Fokus på öl har varit en lyckad satsning som uppskattas av turisterna, och det är spridning på vilka öl man vill ha.

– Många vill ha india pale ale eller en fruktöl, men det går faktiskt en del stouts också, säger Kroon.