Fredrik fixade ölguide för turistparadiset

Fredrik Kroon har fixat med en egen guid för öl på Kanarieöarna. Foto: Privat.

Hans ölbar är stängd ett tag till. Det har gett Fredrik Kroon tid att skapa en komplett ölguide för populära resmålet Kanarieöarna. Nu är sajten tillgänglig.

Beernews har tidigare berättat om Fredrik Kroon, Jönköpingskillen som flyttade till Kanarieöarna och startade Svenska Baren.

Under våren har det varit tuffa tider med baren nedstängd, och så ser det ut även i dag.

– Från 15 mars tills för nån vecka sedan har det varit helt dött i turistområdena. För vån del med Svenska Baren har vi haft stängt och kommer ha stängt fram till 1 september, förklarar Kroon.

Han tror att problemen kommer att fortsätta även om det nu har börjat att dyka upp turister på öarna.

– Det kommer bli en betydligt sämre vintersäsong då dom stora charterbolagen ställt om och minskatantalet flyg hit till Gran Canaria. Överlever vi den kommande vintersäsong så är jag mycket tacksam. Det kommer inte bli enkelt.

Men i väntan på att baren öppnar och turisterna börjar att komma tillbaka som vanligt, har Kroon haft fullt upp. Han har nämligen skapat en helt ny sajt där han bjuder på en komplett ölguide för de olika öarna. Bryggerier och barer får alla exponering. Där finns också en möjlighet att köpa öl från de lokala bryggerierna.

– Sidan har precis lanserats och det har varit mycket jobb med den, säger Kroon.