Andreas njuter av tiden med familjen

SOMMARFRÅGOR 2020

Andreas Jakob svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Andreas Jakob på Ölstugan Tullen svarar på våra sommarfrågor. Han njuter av mer tid med familjen den här sommaren.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Det har självklart påverkat oss negativt. Men jag är helt övertygad om att alla har blivit påverkade negativt av corona i hela världen – så det  ärväl som det är. Vi var väldigt snabba med att införa vårt ”Paidit-system” när bestämmelserna om bordsservering kom. Redan samma dag eller dagen efter hade vi ett system där gästen kunde beställa på bordet via sina mobilkameror som via en QR-kod guidar dom till vår hemsida där man kan beställa mat & dryck och sen betala via Swish utan att registrera sig – väldigt smidigt faktiskt.
Sen har vi självklart permitterat lite personal samt skurit ner lite på sortiment & inköp – på så sätt har vi hållit flytande.

 2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Det bästa med min sommar är att jag fått umgås väldigt mycket med min familj, framförallt med min äldsta son Jakob som är min bästa kompis. Vi tränar mycket tennis och hänger på kvällarna innan han ska sova och det helt underbart.

 3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

–  Jag dricker ärligt inte så mycket öl längre 🙂 Sen Sid (min kollega) tog över min roll som inköpsansvarig har slutat prova öl vilket jag tycker är väldigt skönt. Det är skönt att få lite distans och ibland kunna njuta av en kall Heiniken utan att skämmas:) Men Spill Agencys Droolie IIPA tyckte ja va trevlig om jag ska nämna någon. Väldigt ”josig”, fyllig, skön balans & framförallt snyggt presenterad i schysta burkar med snygg etikett.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Jag är ärligt inte så insatt i frågan men generellt tycker jag vi har för mycket regler i Sverige när det gäller alkohol. Jag känner att vi ska låta dom vuxna få vara vuxna och kanske lägga mer kraft när det kommer till ungdomarna och deras alkoholkonsumtion samt tillgång till alkohol.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Jätteenkelt!! Jag skulle bjuda min mormor Vedia, min mamma Maria & min pappa Yakob. Jag har träffat dom alldeles för lite på sistone pga av den rådande krisen som varit i världen