Gävle nästa i Tullens expansionsplaner

Andreas Jakob har haft fullt upp med etableringar på flera platser i Sverige. Foto: Peter Lindh

Det hela började på Andra Långgatan i Göteborg, spred sig till andra delar av stan och sen väntade resten av Sverige. Ölstugan Tullen expanderar igen och nu är det Gävles tur.

Den senaste tiden har Tullen öppnat nya restauranger i Gamlestaden i Göteborg, i Borås, i Norrköping … I Linköping är det snart dags för ännu en, men redan innan dess är det Gävles tur.

– Vi har en plan för var och hur vi vill etablera oss, men dyker det upp tillfällen går vi på känsla, berättar Andreas Jakob på Tullen.

Gävle är egentligen lite norr om det tänkta expansionsområdet, men när några vänner i Stockholm visade intresse för restaurangen Taverna Lievito i Gävle slog man till. Nu byggs den om till en Tullen.

– Den är inte jättestor, men mysig och ligger i ett krogtätt område på Söder i Gävle, säger Anderas.

80-100 sittplatser med en begränsad uteservering blir det när krogen öppnar om några veckor.

Även i Linköping närmar sig Tullen premiär, där läggs golvet just nu och det handlar om en större satsning än i Gävle.

– Det ser riktigt bra ut, det är en stor lokal med en uteservering på en stor innergård, säger Andreas.

Den raska expansionstakten utanför Göteborg innebär inte att Tullen slutat leta möjligheter i hemstaden, även om man nu med nyöppnade Tullen i Gamlestaden har ett tiotal krogar.

– Nej, det finns plats för fler, så man vet aldrig. Jag får ofta mejl från folk som vill att vi ska komma till deras stadsdel.

Andreas Jakob är i Göteborg igen efter en snabbtur till Gävle där Tullen snart har premiär för en ny restaurang. Foto: Peter Lindh

Men just nu avslöjar han inga fler satsningar. Och lite trött är han.

– Det är roligt, men det sliter på en. Jag har knappt varit hemma på två tre veckor. Jag kanske ska ha lite sommarlov också.

– Sen måste vi komma ifatt. Vi håller på att stärka vår organisation centralt.

En del av det är att man anställt en marknadsansvarig, som ska ta en del av Andreas arbetsuppgifter. Och Norrköpingsbördige Anderas har hittat en annan östgöte för uppgiften. Sandra Lööv lämnar Omnipollo för att jobba med Ölstugan Tullen i stället.

– Vi har pratat om att jobba ihop tidigare och det känns naturligt. Hon är duktig och det jobbet är en del av i vår organisation som saknats tidigare, säger Andreas.