Hyllade humleölet släpps i ny version

Jai Low är ölet som är tänkt att bli nästa framgång för Cigar City. Foto: Cigar City.

Jai Alai är ölet som hyllas runt om i världen. Nu släpper Cigar City en ny version av ölet och hoppas förstås på samma framgångar.

Floridabryggeriets india pale ale har fans runt om i världen och finns till exempel att beställa via Systembolaget i Sverige.

Nu ska ölet på 7,5 procent få en uppföljare med lägre alkoholhalt och betydligt färre kalorier. Jai Low är namnet på ölet som är på fyra procent och en burk innehåller bara 100 kalorier.

– Vi har en rejäl kraft i varumärket Jai Alai och ölet har en enorm tillväxt. Men att skapa version med lägre alkohol ger oss stora möjligheter att fortsätta utvecklingen, säger Chris Russell på Canarchy, som är paraplyorganisationen där bland annat Cigar City och Oskar Blues finns med.

Det nya ölet släpps i september i de sydöstra delarna av USA, och kommer sedan att distribueras till övriga landet under fjärde kvartalet. Originalölet Jai Alai är i dag det snabbast växande ölet i hemstaten Florida och det är framför allt satsningen på att släppa ölet i flerpack som blivit en succé.