Anna längtar till lokala pärlorna

SOMMARFRÅGOR 2020

Anna Källberg svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Anna Källberg på Nils Oscar har svårt att bara välja ett svenskt favoritöl. Det och mer ser du av hennes svar i vår sommarserie.

Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Vi såg tidigt att restaurangförsäljningen sjönk till minimala nivåer och kunde därför permittera personalen. Men nu har det vänt något och tack vare att vi är ganska etablerade i många försäljningskanaler har det ändå gått hyfsat bra. Nu har vi sett en vändning igen och kör på med full fart! Vi jobbar vi också med att färdigställa vår bryggeripub som var nära att komma igång precis innan pandemin. Lite detaljer kvar, men sen vankas det invigning av Gamla Brygghuset!

Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Planerna är att det ska blir skön kombination av lite jobb och lite ledighet och besöka några pärlor runtom i hemtrakten.

Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Det finns verkligen bra svensk öl där ute! Vild Röken från Brekeriet, Utah DIPA från Oppigårds och Saison D´Etre från Stockholm Brewing är några favoriter.

Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Nej, jag tror tyvärr att det kommer att dröja.

Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Jag vill faktiskt äta middag med hela gänget på Nils Oscar! Det var både längesen och är välförtjänt efter en tuff vår.