Lambicpris till amerikansk sajt

Dave Janssen, Bill Young och Adam Harbaugh är tre av personerna bakom lambic.info. Foto: Horal.

Sajten lambic.info samlar information om den speciella belgiska kultur som finns runt just den ölstilen. Nu tilldelas man priset Lambic Award.

Det prestigefyllda priset, som faktiskt tilldelades Stene Iscasson 2014, går till sajten för deras jobb med att samla information om hela lambic-kulturen.
Amerikanerna Bill Young och Adam Harbaugh startade projektet efter att ha sökt information om lambic och insett att det saknades en samlingsplats. Under Tour de Geuze 2013 tog planerna bättre form och 2015 lanserades sajten.
I dag är sju personer involverade i arbetet, och dessutom bidrar läsarna med information, på samma sätt som Wikipedia är uppbyggt.
Det är organisationen High Council for Artisanal Lambic Beers (Horal) som står bakom priset och man har en hel del fina saker att säga om lambic.info.
– Sajten samlar en otrolig mängd information om vår lambic-kultur på ett välorganiserat sätt. Om du till exempel vill veta mer om existerande och tidigare bryggerier ska du definitivt titta på sajten, säger Horals ordförande Gert Christiaens, som också driver Oud Beersel.