Jubileum för satsning som räddade bryggeri

Bryggeripuben var i det närmaste fullsatt hela kvällen. Foto: Johan Lundin

Satsningen blev troligen räddningen för hela bryggeriet. I helgen anordnade Majornas Bryggeri tvåårsjubileum för sin bryggeripub och det firades med besked.

Det var alltså under hösten 2019 som Majornas bryggeri bestämde sig för att ta sin verksamhet till nästa nivå. Gänget bakom bryggeriet investerade i ett större bryggverk och öppnade dessutom en bryggeripub i stadsdelen Majorna i Göteborg.

Det visade sig vara ett lyckat drag, trots att pandemin har påverkat verksamheten.

– Det hade nog inte gått om vi inte gjort den här satsningen. Vi sålde ju bara öl till pubar och hade varken folköl eller Systembolaget. Nu har vi en liten omsättning hela tiden på våra öl, säger Tobbe Johansson, en av grundarna till bryggeriet.

Det bryggverk som köptes har underlättat produktionen och den investeringsrunda som man genomförde nyligen blev lyckad.

– Det är inte bestämt exakt vad vi ska göra med pengarna ännu. Men det lutar åt en egen burklina, de pengarna sparar vi in på sikt. Sedan kan det bli någon mer tank också, säger Johansson.

Men under lördagens funderade man inte så mycket på framtiden. I stället var det jubileumsfest och det var en populär tillställning. Men hjälp av ett specialtillstånd hade man öppet extra länge.

– Det blev fullt ganska snabbt, från 18 och fram till 03 när vi stängde var det gott om folk, det var riktigt lyckat, säger Johansson.

Nu siktar man framåt igen och det ska hända flera spännande saker på bryggeripuben. Dessutom hoppas man på att sälja mer öl externt framöver.

– Det känns som att det går lite trögt fortfarande på en del håll, det finns pubar som fortfarande har halvtomma kylar och det hoppas vi ska ändra sig.

Se alla bilderna från festen i bildspelet. 

Många glada gäster hann med att besöka Majornas Bryggeriet under tvåårsfesten.

Bild 1 av 16

Många glada gäster hann med att besöka Majornas Bryggeriet under tvåårsfesten.

Stort tack till Johan Lundin på Majornas, som skickat bilderna.