Iron Maiden följer upp succén med ny öl

Iron Maiden är redo för ännu en premiär. Trooper har blivit en säljsuccé i ölvärlden och nu kommer uppföljaren Hallowed.

Ölet Tropper gjordes av Robinson Brewery i samarbete med Iron Maiden och dessutom har det släppts två andra öl i mindre volym.

Nu är det snart dags för ett större ölsläpp igen från de brittiska hårdsrocksveteranerna. Hallowed blir namnet på ölet som är ett öl i belgisk stil.

– Det som gör det här ölet så speciellt är att vi använder oss at belgisk jäst för första gången. Jag är ett stort fan av belgisk öl så jag tog chansen direkt när jag fick möjlighet att vara med och ta fram ett sådant öl, säger sångaren Bruce Dickinson.

Hallowed är Iron Maidens nya öl.

Dickinson är den av bandmedlemmarna som varit klart mest engagerad i projektet och han var även med när ölet bryggdes.

Ölet är på sex procent och hela konceptet med etiketten blir i belgisk stil. Bland annat blir Iron Maidens världsberömda maskot Eddie den här gången klädd i belgiska munkkläder.

Robinsons huvudbryggare Martyn Weeks är nöjd med samarbetet och ser fram emot att släppa ut ölet på marknaden i oktober.

– Allt sitter i jästen, belgisk jäst ger en väldigt tydlig och speciell smak. Du känner igen en belgisk öl bara genom att lukta på den. Det här blir ett öl med mycket smak och jag tror att de som dricker det här ölet kommer att få en bra upplevelse, säger han.