In Flames satsar på mer än bara öl

Allt handlar inte om öl när det gäller dryckesproduktion och In Flames. Nu kommer ett nytt gin som tagits fram av bland annat gitarristen Björn Gelotte.

In Flames är Sveriges mest framgångsrika metalband och på torsdag och fredag är det konsertdags i Stockholm och Göteborg.
Under senare år har bandet haft flera kopplingar till den svenska ölscenen. Tidigare medlemmarna Daniel Svensson och Peter Iwers driver bryggeriet Odd Island i Kungsbacka och nuvarande sångaren Anders Fridén är en av delägarna i Frequency Beer Works som driver såväl ett bryggeri som en bar i Stockholmsområdet
Fridén var också den som var med och smaksatte när In Flames första gin släpptes. När det nu släpps ett andra gin med bandets namn på Systembolaget är det gitarristen Björn Gelotte som varit mest involverad. Den här gången är det med smak av fläder och gurka.
– När jag började fundera på hur jag skulle smaksätta min egna gin var fläder det jag ville jobba med. Tillsammans med den mjuka, friska smaken av gurka blev det en perfekt blandning, säger Gelotte.
Detta gin är tillverkat i samarbete med Nils Oscar i Nyköping, där bryggmästaren Patrick Holmqvist jobbat tillsammans med Gelotte.
– Eftersom Björn redan från början hade en ganska klar uppfattning om hur hans gin skulle smaka och vilken karaktär den skulle ha var det lätt att tillsammans laborera fram den gin som skulle bära hans signatur.
Samarbetet resulterade i In Flames Signature Craft Gin No 13, Batch 2: Elderflower & Cucumber, som nu finns på Systembolaget.