Fridén fixar egna öl till hårdrocksfest

I sommar satsar In Flames på sin egen hårdrocksfestival. Men för sångaren Anders Fridén blir det också en festival där han får visa upp sina egna öl från Frequency Beer Works.

Fridén är en av delägarna i Frequency Beer Works och ser fram emot en hårdrocksfestival där det bara blir öl från det egna bryggeriet.

– Redan från början startade vi Frequency för att vi var trötta på att dricka varm industrilager i plastmugg. Det kan bli plastmugg även nu men det ska bli betydligt bättre bärs, säger Fridén.

Tre eller fyra olika öl ska det finnas på festivalområdet, där det ska finnas plats för 4500 besökare varje dag. Tillsammans med bryggaren Mattias Hammenlind ska det bestämmas vilka öl som ska tas med till festivalen.

– Det kommer att bli Beer Is The Weakness, en american pale ale som vi serverade när vi spelade i Globen senast. Sedan blir det säkert någon pilsner. Det kan även bli något helt nytt om jag och Mattias får lite feeling, säger Fridén.

Festivalen har fått namnet Borgholm Brinner och genomförs i Borgholms Slottsruin på Öland 27 och 28 juli. Utöver In Flames blir det fem andra band vardera dag, och In Flames kommer att bjuda på två olika konserter under de två festivaldagarna.

– Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag. Åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik, säger Fridén.