Många samarbetsöl för svenskar i USA

Det kommer att bli en hel del spännande samarbeten för svenska bryggerier i samband med Wakefest. Några av världens mest hyllade bryggerier ska brygga med svenskar.

Wakefest är en av de större ölfestivalerna i USA med cirka 100 bryggerier på plats. Den genomförs i Florida 17 februari och den här gången är det bra svensk representation på festivalen.

All In Brewing, Brewski, Brekeriet, Malmö Brewing, Omnipollo, Poppels, Dugges och Stockholm Brewing finns med på festivalen som också lockar med amerikanska bryggerier som till exempel Trillium, Lost Abbey, Cloudwater, Jester King och Westbrook.

Flera svenska bryggerier kommer också att brygga öl med amerikanska kollegor under tiden i USA. Ett tecken på att svensk öl alltmer får internationellt erkännande.

För Dugges blir det samarbeten med Other Half och Tired Hands innan man reser till Florida. Landvetterbryggeriet kommer också att brygga ett öl i sin Fresh-serie hos Thimble Island i Connecticut. Ett öl som sedan släpps på den amerikanska marknaden.

Malmö Brewing kommer att göra öl tillsammans med Floridabryggerierna Hidden Springs Brewing, Tampa Bay Brewing, Brew Bus, och S:t Pete Brewing Company.

Brekeriet siktar på att brygga öl med Odd Breed Wild Ales i Florida och med Jester King i Texas.

Även Stockholm Brewing har spännande saker på gång under sitt USA-besök. Där blir det samarbetes med Cascade och med New Belgium. Ölet som bryggs med Cascade kommer även att bli festivalöl till Stockholm Brewers Festival.