Stockholmsbryggeri gör rejäl satsning

Pelle Ågren och Andreas Willman tar över bryggeriet i Bro efter David Mortimer Hawkins och Anders Fridén. Foto: Pressbild.

Fjäderholmarnas Bryggeri satsar rejält på en expansion. Nu tar man över de lokaler i Bro där Frequency Beer Works och Säbyholms Bryggeri har sin verksamhet.

Fjäderholmarnas grundare Pelle Ågren och Andreas Willman ser fram emot att kunna producera mer öl efter att ha slagit i kapacitetstaket de senaste tre åren vid anläggningen på just Fjäderholmarna.
– Det här köpet blir ett bra, naturligt steg för Fjäderholmarnas Bryggeris tillväxt. Vårt varumärke kommer fortsätta sälja högkvalitativa produkter där vi också adderar experimentell höjd och flexibilitet tack vare ett mer mångsidigt bryggverk.

Det nuvarande bryggeriet, beläget på Fjäderholmarna med tillhörande brewpub kommer fortsätta att producera och sälja öl.
Säbyholms Brygghus startades 2017 och där har även öl till varumärket Frequency bryggts. Bland ägarna finns bland annat de båda In Flames-medlemmarna Anders Fridén och Björn Gelotte.

– Vi har letat efter en bra partner att komma in och ta över själva bryggeriet samtidigt som vi frigör tid och möjlighet att kunna utveckla våra varumärken. Andreas och Pelle är goda vänner till oss, och de har gjort ett briljant arbete ute på Fjäderholmarna. Det känns fantastiskt att kunna lämna över nycklarna till dem för att driva bryggeriet vidare, säger David Mortimer Hawkins som också är en av delägarna.

Övertagandet skedde i dagarna och därmed har alltså Fjäderholmarna numera två anläggningar för att brygga öl. Ölen för Säbyholm och Frequency kommer även i fortsättningen att bryggas vid anläggningen i Bro.