Nya kändisölet sålde slut nästan direkt

Pelle Ågren på Fjäderholmarnas Bryggeri som gjort kändisölet Skärpning på alla plan med Patrik Arve. Foto: Privatbild

Den tog slut på mindre än två timmar igår, men snart finns Fjäderholmarnas nya kändisöl åter på Systembolaget.

I går lanserade Fjäderholmarna Skärpning på alla plan, ett öl man tagit fram åt Patrik Arve, sångare i Teddybears, som även har videobloggen med samma namn som ölet.

– Den tog slut på en och en halv timme i depån, men den finns fortfarande kvar i butikerna, säger Pelle Ågren på Fjäderholmarnas.

Det var Patrik Arve som kontaktade dem för att de skulle göra en öl till honom. Fjäderholmarna hoppade på och att ha diskuterat och provat olika stilar kom de fram till vad det skulle bli.

– Han gillar bira och ville att den skulle vara ganska lättdrucken, vilket den här. En tysk pilsner med mindre humle, säger Pelle, men han protesterar inte mot beskrivningen internationell lager heller.

– Han har druckit rätt mycket öl och vet vad han tycker är gott. Alla hans fans är väl kanske inte ölnördar, snarare musiknördar.

Etiketten är värd ett kapitel för sig. Det är handskriven text tagen från en tatuering på Arves lår. Han har berättat om det för gaffa.se:

– Hela prylen är en slump. Jag köpte en tatueringsmaskin på Wish och testade den på låret. Jag fattade inte riktigt hur man satte ihop skiten och nån jävla gummisnodd som ska sitta på ett visst sätt och så vidare. Det resulterade i texten ”skärpning på alla plan” och såg inte så skickligt ut. Mottot låter coolt tycker jag och har fler bottnar, tycker dock inte att jag själv är speciellt skärpt på nåt plan.

Lanseringen igår gick väldigt bra och enligt Pelle så ska depån fyllas på under dagen idag så att den går att beställa igen. Men utanför Systembolaget kan det bli svårare att testa den.

– Vi har inte kört ut nåt än, vi har lite planer på det, men många krogar har den typen av öl som bryggerilånsöl med volymkrav, så det är svårt att sälja in den.

Fjäderholmarnas släppte även en ipa igår och om någon med tanke på tiderna behöver muntras upp, så kanske den är ett tips.

– Den heter cheer up, vi tänkte att den passar bra nu.