Old Beefeater Inn ska säljas efter 26 år

Old Beefeater Inn i Göteborg får nya ägare. Det är Rasta Group som nu ger sig in i pubbranschen också.

Puben omsätter cirka elva miljoner per år, och vid årsskiftet sker ägarbytet.
– Efter drygt 26 år som ägare av puben så känns det skönt och tryggt att sälja den till Rastakoncernen som med sin kompetens och styrka kommer att kunna driva Old Beefeater Inn med samma inriktning och känsla, säger Lasse Ridell och Sven Janneson i ett pressmeddelande.
Efter många år tackar de alltså för sig.
Puben som ligger på Plantagegatan i Linné kommer inom en hyfsat snar framtid att bli granne Med Omnipollos nya bar i Göteborg.
Rasta Group driver bland annat 24 stycken olika vägkrogar i Sverige, men står också bakom verksamheter som Trädgårn i Göteborg och Dramatiska Teatern i Stockholm. Men driver också restaurangverksamheten på arenor som Ullevi, Gamla Ullevi, Åbytravet och Guldfågeln Arena i Kalmar.
– Det känns väldigt bra att kunna genomföra denna affär, då vi har haft pubar på koncernens önskelista i flera år. Att få möjligheten att förvalta Old Beefeater Inn med dess familjära känsla som Göteborgs bästa pub känns fantastiskt trevligt och inspirerande”, kommenterar Mikael Tervaniemi, som är styrelseledamot och delägare Rasta Group AB.