Festivalen som bjöd på öl och hårdrock

Bildspel

Bild 1 av 13

Mia och Stellan Stenberg från Gotland trivdes med både öl och musik. Det var ingen tvekan om vilket band man helst ville se.

 

Hårdrock i massor. Öl i massor. Helgens festival Borgholm Brinner blev en stor fest med In Flames och Frequency Beer Works i huvudrollerna.

Hårdrocksfestivalen med nio band lockade drygt 4000 besökare varje kväll och huvudattraktionen var förstås In Flames. Eftersom sångaren Anders Fridén också är delägare i bryggeriet Frequency Beer Works var det bara deras öl som fanns i barerna under de två dagarna.

Så vitt vi vet var detta den första gången som det bara fanns hantverksöl på en större svensk musikfestival.

Tre olika öl, Czech Your Head, Beer Is The Weakness och Park Life, fanns att välja mellan och det fanns gott om barer som erbjöd öl. Ölen gick dessutom att ta med sig inom hela området vid Borgholms slottsruin vilket gav en avslappnad stämning.

Anders Fridén hade förstås inte heller något emot att från scenen promota det egna bryggeriet lite extra. Fridén var i toppform och underhöll publiken även mellan låtarna. Och då gärna med en av sina egna öl i handen.

Sammanlagt 60 000 burkar hade Frequency skickat till Öland och med tanke på hur det såg ut inne på området med ölburkar i väldigt många händer, så gick nog en hel del av de burkarna åt i värmen.

Här ovan ser du ett gäng bilder från festivalen i Borgholm.