Anders fixar både öl och musik på festival

Hårdrocksbandet In Flames fixar Sveriges första festival med bara craft beer. Sångaren Anders Fridén ser fram emot båda alla konserter och att kunna erbjuda bra öl.

In Flames är ett av Sveriges mest framgångsrika hårdrocksband. Man har släppt ett stort antal skivor, gjort många världsturnéer och nu är det dags för den första egna festivalen vid Borgholms Slottsruin på Öland kommande helg.

Dessutom blir det fokus på öl på ett annat sätt än många festivaler. Sångaren Anders Fridén är också delägare i Frequency Beer Works, och det blir bara deras öl som finns på hårdrocksfesten.

– Vi hade aldrig fått den här chansen om inte den här göken varit delägare i bryggeriet, säger huvudbryggaren Mattias Hammenlind och syftar på just Fridén.

När Frequency startades bryggde man först sina öl hos andra bryggerier, och redan då fanns en tanke med att knyta ölet till musiken.

– När man går på festival är det ofta halvljummen industriöl i plastmuggar som gäller. Vi har hela tiden velat kombinera musiken med bra öl och när vi nu fått chansen att ha vår egen festival passar det bra med vår egen öl också, säger Anders Fridén.

Tre öl kommer att finnas tillgängliga och det är Beer Is The Weakness, Czech Your Head och Park Life. Alla tre har en ganska låg alkoholhalt.

– Det är så vi vill ha det, man ska kunna dricka några tycken och ändå ha kul på festivalen, säger Fridén.

Cirka 4000 personer per dag räknar man med att släppa in på området och det blir fem spelningar varje dag. Båda spelningarna avslutas med en konsert av In Flames.

– Vi kommer nog att variera oss lite mellan de olika spelningarna, de flesta har köpt tvådagarsbiljetter. Det ska bli en jävligt trevlig festival med öl, mat och bra musik.

En sen ändring i programmet är att Bullet For My Valentine tvingats ställa in och istället spelar svenska Refused.

– Vi kör med en scen och det gör att alla band får samma fokus, och publiken slipper springa mellan scener och välja band.

Öl och hårdrock brukar ju vara en lyckad kombination så det här kommer bli en episk helg. Dessutom lär festivalen komma tillbaka.

– Det hoppas vi, om folk vill komma tillbaka så gör vi gärna samma sak igen nästa år. Vi får summera lite efter årets festival, säger Fridén.

Här är alla deltagande band:

Fredag

Comeback Kid

Dark Tranquility

Danko Jones

Raised Fist

In Flames

Lördag

Tribulation

Satyricon

Graveyard

Refused

In Flames