Vilket fantastiskt flyt du har, Barlind!

BIldspel

Bild 1 av 15

En flotte byggd på tomma ölfat. Det är Jonas Barlinds sätt att marknadsföra sig bland båtturister vid Björkö.

 

Årets roligaste marknadsföring? Ja, den stod nog Jonas Barlind för på en flotte i Björkö hamn häromkvällen.

Beernews berättade för ett par veckor sedan om Carlsberg öl-båt som åker runt och delar ut gratis lättöl i Stockholms skärgård. Det inspirerade Jonas Barlind, men med mindre resurser än Carlsberg fick det bli en egen lösning.

Han byggde nämligen en flotte med tomma ölfat, använde en träpall som det stått öl på och fäste ett fat med öl längst bak på flotten. Sedan var det dags att erbjuda lättöl till alla som ville prova. Därmed fick även båtturister vid Björkö utanför Göteborg chansen att prova gratis öl.

– Min fru tycker att jag är lite knäpp, men det är lite roligt. Vi får se hur det går, sade han innan jungfruresan inleddes.

Han paddlade sig fram mellan båtarna i gästhamnen och intresset för ölet var stort.

– Vad gör du här, var kanske den vanligaste frågan när han dök upp på sin lilla flotte bland segel- och motorbåtar, men efter en förklaring ville alla smaka på ölet.

Lättölet har namnet Halvslag och är en välhumlad historia som verkade passa bra, även om grumligheten på sina håll väckte en del förvåning.

Hur som helst, nu vet betydligt fler båt-turister på Västkusten att det finns ett bryggeri som heter Barlind Beer. Och Jonas Barlind vet att flotten faktiskt flöt.

– Det går bra, jag får förklara lite om ölen men sedan verkar alla gilla den, sade han under en paus i paddlandet.