Hyllningen gick inte hem hos stjärnan

Hyllningen till Barry Sanders blev inte långlivad. Foto: Eastern Market Brewing.

Ölets nya design var en hyllning. Men NFL-stjärnan gillade det inte alls och hotade med rättsliga åtgärder. Nu har ölet bytt design igen.

Det var bryggeriet Eastern Market Brewing i Detroit som ville hylla NFL-stjärnan Barry Sanders på en av sina burkar. Ölet, ”Same Old Lager” fick därför en design med en amerikansk fotbollsspelare med tröja nummer 20, samma nummer som Sanders använde under hela sin karriär.

Hyllningen blev dock allt annat än uppskattad av huvudpersonen själv.

– Jag har inga kopplingar till det här företaget och de använder min bild utan tillåtelse. Mitt rättsliga team tittar på hur vi så snabbt som möjligt kan få bort ölet och vi ber om ursäkt till alla som lurats, skrev Sanders i sociala media.

Bryggeriet inväntade dock inga rättsliga efterspel utan bytte designen på burken en gång till. Samtidigt tyckte man att Sanders agerande var att gå lite för långt.

– Vi älskar öl och vi älskar fotboll, de är båda välkomna sätt att fly verkligheten under ett år som inte varit lätt för någon av oss. Varken öl eller fotboll ska vara för allvarligt, men ibland blir det så, skriver man i sina sociala media.