Pax växlar upp med större bryggverk

Bildspel

Bild 1 av 4

Calle Sjöström och i bakgrunden Jens Bergström ser fram emot att brygga mer öl vid varje tillfälle.

Ett bryggeri blev två och sedan ett igen. Men nu har Pax Brygghus växlat upp i Flyinge med större utrustning.

 

Det var när Calle och Marika Sjöström från Pax Brygghus tog över Lycke Bryggeri som man hade två anläggningar. Nu kan man säga att de verksamheterna slagits samman, för det är bryggverket från Mölnlycke som numera används i Flyinge.

– Vi sålde de största tankarna men resten är kvar. Det som begränsar oss nu är takhöjden men vi tittar på att bygga en ny jäshall, säger Calle Sjöström.

Bryggverket från Mölnlycke, där Lycke Bryggeri hade sin bas, är på 1000 liter och det innebär en fördubbling jämfört med tidigare. Dessutom har man fortfarande möjlighet att brygga hos Fulltofta Gårdsbryggeri, där produktionen skedde medan installationen i Flyinge pågick.

– Vi ligger efter med produktionen och behöver komma i kapp. Därefter ska vi börja att titta på en del nya öl. Vi brygger gärna fler experimentöl men har inte haft möjlighet till det under en period, säger Sjöström.

I bryggeriet finns numera också Jens Bergström på heltid och det finns också folk som hoppar in extra vid till exempel flaskning. Pax öl finns på nio Systembolaget och det ger en bra försäljning även i coronatider. Även Lycke Bryggeri ska leva vidare.

– Det hålls vi liv, vi har en del trogna kunder i Göteborg och säljer även en del härnere, säger Sjöström.

Med bryggverket på plats bryggs det nu för fullt och med en ny jäshall kan det också bli fler tankar i framtiden. Tanken är att produktionen ska öka, men först ska man brygga i kapp och leverera öl till Systembolaget.