Hyllade ölpionjären tar steget till cannabis

Dale Katechis tar steget från öl till cannabis. Foto: Pressbild.

Han startade Oskar Blues och såg till att det företaget blev ett av världens största craft beer-bryggerier. Men nu tar Dale Katechis steget över till cannabis.

 

Katechis startade Oskar Blues 1997 och var ansvarig när bryggeriet gick från ett litet källarbryggeri till ett bryggeri med öl spridda runt om i världen.

Bland annat är han mannen bakom Dale´s Pale Ale, som inte bara öppnade vägen för humliga öl, utan även banade väg för att ha hantverksöl på burk.

Men nu tar Katechis steget från öl till cannabis. Han blir nämligen en del av företaget Veritas Fine Cannabis.

– Dem extra omvårdnad som Veritas-gänget ger till plantorna för att garantera smaken och färskheten påminner mig om kulturen på Oskar Blues. Vi var väldigt fokuserade på att brygga distinkta öl och att utbilda konsumenterna när det gäller burkens fördelar, säger Katechis i ett pressmeddelande.

Nu blir det cannabis som gäller för Oskar Blues grundare Dale Katechis.

Nu hoppas han kunna bidra med de erfarenheterna när Veritas vill göra en liknande resa och sälja sina produkter över hela USA.

– Jag ser fram emot att hjälpa dom på liknande sätt, när branschen konsolideras kommer vår prioritet att ligga på att stå upp mot de stora företagen, säger Katechis.

Han kommer att vara kvar som investerare I Oskar Blues och även jobba med en del marknadsakitiviteter för företaget han startade för 24 år sedan.

Oskar Blues är numera en del av Canarchy där också bryggeriet Cigar City ingår.