Humligt och starkt när podgäng gjorde IPA

Bildspel

Bild 1 av 4

Andreas Pettersson, Adam Strömberg, Magnus Sörensen, Filiph Johansson, Christof Sjöqvist, Gustav Mattsson.

En pod och ett bryggeri som samarbetar? Ja, i Trollhättan har GeekPodden tillsammans med Strömmarn’s slagit sig samman för att göra en trippel-IPA.

– Vi har gjort 250 avsnitt i podden och de senaste åren har vi pratat en hel del om öl, en del av oss är passionerade ölälskare och brygger även själva, berättar Magnus Sörensen på GeekPodden.
– Så upptäckte vi att en kille i Trollhättan hade startat ett nanobryggeri som vi inte hört talas om, så då gjorde vi ett avsnitt om det.
Då kom också tanken upp om att göra en egen öl för podden och Adam Strömberg som driver Strömmarn’s ville gärna vara med. Men sen dröjde det ett år, för Strömmarn’s var mitt uppe i en flytt från Adam Strömbergs källare till den gamla kraftstationen i Trollhättan. Bryggningen skedde för några veckor sen.
– Jag gillar humlig öl och har bryggt en hel del hemma, Adam vill testa att göra nåt riktigt starkt så vi kombinerade det i en trippel-IPA, säger Magnus.
– Tre olika malter, tre olika humle, tre olika jäst och sen torrhumling tre gånger – vi körde trippelgrejen hela vägen.

Ölet, som heter Triple Geek NEIPA, bryggdes i en batch på 100 liter och är tänkt att släppas vid ett event på en pub i Trollhättan.

– Vi får se hur det mottas, om det bara blir en limiterad batch eller om det blir något mer, säger Magnus Sörensen.
– Men vi kommer absolut att göra något mer tillsammans. Vi hade jätteroligt och tror mycket på detta.
Och hur smakade det då? Ja, än så länge har Magnus bara smakat lite grand, men han är nöjd och han längtar efter att få tag på en hel flaska att sitta och sippa.
– Den var förvånansvärt bra. Jag är musiker och vet att när man gör ett samarbete kompromissar man och det blir kanske inte som man själv tänkt sig men samtidigt något som man inte kunnat göra själv. Så var det även nu,
– Den är inte så tung som en trippel brukar vara och väldigt lättdrucken. Humlen kom fram bra.