Dags att fira IPAn i gröngräset igen

Arrangören av IPA-firandet i Göteborg, Martin Niklasson. Foto: Peter Lindh

På torsdag firas internationella IPA-dagen i Göteborg för åttonde året. Och precis som förra året kan även stockholmarna fira den, men nytt för i år är även Malmö med.

I Stockholm äger eventet rum i Drakenbergsparken, i Malmö på Ribersborg och i Göteborg håller man som vanligt till i Azaleadalen i Slottskogen. Martin Niklasson har arrangerar arrangemanget i Göteborg sen starten 2013. 

Att det är annorlunda i år kan man förvänta sig, men Martin Niklasson tror inte att effekten blir så stor.

– Jag tror att corona påverkar genom att vi inte kan sitta på samma sätt som vi brukar. Sen finns det säkert folk som av olika anledningar är mer försiktiga med att vara där det är mycket folk så det kommer säkert att påverka. Men blir det bara gött väder tror och hoppas jag att det kommer mycket folk.

– Det är ett litet arrangemang, utomhus med massor av plats. Det handlar bara om sunt förnuftt, alla behöver inte krama varenda jeppe de ser.

Hur många som kommer vill han inte uttala sig om

– Nåt år trodde jag att det skulle komma 50 och det kom 150, det går inte att säga hur många som kommer. Det är så väderberoende. Är det sol och 20 grader kommer många, regnar det kommer 25.

– Jag har hållit koll på vädret och först verkade det som att det skulle bli regnigt, men har det rättat upp sig och ser ut att bli strax över 20 grader och lite småmolnigt.

IPA-dagen i Malmö:

https://www.facebook.com/events/584690402460091

IPA-dagen i Stockholm:

https://www.facebook.com/events/261506898416628/

IPA-dagen i Göteborg:

https://www.facebook.com/events/1047896605417793