Gästernas julgåva – provkort för 68 000 kr

Bildspel

Bild 1 av 5

Christian Nielsen och Martin Niklasson tillsammans med en rörd Cattis Ledius på Haket.

De har stöttat de lokala bryggerierna genom hela corona-krisen. Under onsdagen var det dags för Öl-Göteborg att betala tillbaka till Haket när det köptes provsmakarkort för över 68 000 kronor på en kväll.

 

Ni som varit på Haket i Göteborg vet att det handlar om mer än bara bra mat och dryck. Hela atmosfären andas värme och personalen sprider kärlek genom sitt sätt att vara och bemöta gästerna. Ända sedan i våras har man fokuserat på att ha lokala öl på kranarna, för att ge bryggerierna en chans att överleva.

Under onsdagen var det dags för en del av den kärleken att komma tillbaka. Ölälskarna Martin Niklasson och Christian Nielsen fixade nämligen med en kampanj på Facebook, där så många som möjligt uppmanades att köpa Hakets provsmakarkort för 300 kronor för att ge sitt stöd.

Och vilket stöd det blev!

På mindre än 24 timmar bokades det provsmakarkort för 68 400 kronor och det var en stolt Martin Niklasson som på Haket beställde 228 provsmakarkort på en och samma gång.

Detta i ett läge då Cattis Ledius redan varit rörd till tårar av en kampanj från podden ”Flashback Forever”, där det också såldes många provsmakarkort. Pengarna kommer förstås väl till användning i dessa kristider.

De båda ölälskarnas kampanj har dessutom bara börjat. Efter ett kort juluppehåll fortsätter man att uppmana personer att köpa provsmakarkort från och med juldagen för att stötta Hakets verksamhet. Tanken är att återvända under trettonhelgen och då köpa in de kort som beställts i en andra omgång.

Den som vill bidra kan få mer information här.