Hopsan, nu har det blivit en flytt också

Philip Mellgren, Linus Frimodig och Tim Mellgren är tre femtedelar av Hopsan, som nyligen flyttat till Hägersten. Foto: Kenny Bergander

Ny lokal skapar nya möjligheter för Stockholmsbryggeriet Hopsan. Nu tar man bland annat sikte på Systembolaget.

Bryggeriet startade i ett före detta bageri i Gröndal och även det fungerade att brygga öl där så saknades en del funktioner som kunde underlätta verksamheten.

Nu har man i stället flyttat till Hägersten, och det blir ett lyft för satsningen.

– Vi brygger 500 liter men har ökat tankkapaciteten till totalt 3000 liter. Nu har vi större lokaler och dessutom en riktig garageport så allt blir lättare att hantera, säger Tim Mellgren på bryggeriet.

Han driver Hopsan tillsammans med bröderna Philip och Jimmy samt Göran Lindqvist och Linus Frimodig.

Även om satsningen nu alltså utökas, så kommer alla fem att ha andra jobb vid sidan av. Det blir med andra ord en hel del kvällar och helger i bryggeriet.

Ett av målen efter att ha klarat av flytten är att komma in på Systembolaget. Man kommer att samarbeta med Can-Man för att få fram burkar.

– Nu ska vi kunna producera tillräckligt med öl för att det ska fungera med Systembolaget. Men under det här året är det viktigaste att komma i gång i våra nya lokaler och se hur vi vill ha det, säger Tim Mellgren.

Samtidigt funderar man på att växla upp bryggverket, med ett nytt kokkärl skulle man ganska enkelt kunna producera 1000 liter vid varje bryggning. Den satsningen lär dock dröja ett tag.

Under året ska Hopsan dessutom se till att vara med på en del festivaler. Man har bokat in sig på Mat, Malt &Destillat i Stockholm under våren och dessutom satsar man på Great Swedish Beer Festival i Malmö till hösten.