Hopsan går sin egen väg efter Brödernas

Tim Mellgren, här till höger om Philip Mellgren och Linus Frimodig, hoppas att det inte ska ta allt för lång tid att hitta en ny restauranglokal. Foto: Kenny Bergander

Ett drygt år efter att Hopsan Brewing och Bröderna öppnade en restaurang så avslutas samarbetet och Hopsan står nu utan egen restaurang.

Brödernas by Hopsan är sedan någon veckan bara Brödernas. Hopsan har lämnat och tagit sina kranar med sig.

– Det var helt odramatiskt. Brödernas är sålt till ett investmentbolag och det var våra barndomsvänner som startade det och det var dem vi hade dealen med. Vi var deras enda franchise och de nya ägarna var inte så sugna på det, säger Tim Mellgren.

– Så vi valde att gå därifrån. Jag tror att det blir roligare och bättre med ett eget ställe.

Så här såg det ut när Bröderna by Hopsan öppnade för ett år sen.

För ett nytt ställe ska det bli och Tim ser tiden med Bröderna som en bra lärotid.

– Vi lärde oss mycket och nu vet vi vad vi ska ställa för krav på en ny lokal. Den här gången vill vi inte nöja oss med åtta kranar utan ha minst 16 och vi ha mer plats för öl på flaska och burk. Sen ska allt vara kylt hela vägen från tank till krog, så det måste finna utrymme för kylning.

– Sen vill vi ha ett kök som är helt okej. Vi har en kompis som är en väldigt bra kock, som antagligen blir kökschef. Det nya bli inget burgarställe. Det ska vara barkäk, men bra barkäk.

Jakten på en ny restaurang är redan i full gång, men det kan dra ut på tiden om alla önskemål ska uppfyllas.

– Men vi har väldigt många trådar ute och har en lokalkonsult som hjälper oss, så vi hoppas att det inte ska ta allt för lång tid.

– I värsta fall får vi vara lite mindre kinkiga med område, men än så länge är vi inte där. Vi vill gärna ha nåt på söder.