Hög mysfaktor på festivalen i Växjö

Växjö Ölfestival. Foto: Robert Andersson

I helgen var det mysigt i Växjö igen. Och det är inte bara arrangören Robert Andersson som tycker det. Flera ölprofiler Beernews pratat med var väldigt förtjusta i den lilla ölfestivalen.

Peter Iwers på Odd Island kom direkt från Växjö Ölfestival till Bio Roys screen takeover i går och hade bara lovord för festivalen.

En annan Peter, författaren med efternamnet Eronson, dök upp på Hembryggning Hallelujas spårvagnsjippo i Göteborg efter Växjöbesökt och var lika nöjd med Smålandsfestivalens höga mysfaktor.

Men mest nöjd är nog arrangören Robert Andersson som lockat drygt 20 bryggerier och 1000 besökare till sin festival.

– Det var helt fantastiskt och vi hade som vanligt tur med vädret, även om det var djävulskt kallt, säger Robert Andersson.

– Det är liten festival, så det var härligt och familjärt som vanligt.

Med 1000 besökare var det lapp på luckan. Fler får inte plats och Robert vill inte göra en större festival så.

– Vi har valt att inte förändra, utan kör som vi alltid har gjort. Vi vet att det funkar och vi kan inte växa i de lokalerna, säger han.

– Det viktigaste är att de som kommer är nöjda. Jag sa till folk att är de inte nöjda får de pengarna tillbaka, men det var det ingen som gjorde.

Robert passade på att ta en ledigt idag för att vila ut, men planeringen för nästa års festival börjar med en gång.

– Då är det tioårsjubileum och då kanske vi gör lite mer under veckan innan festivalen, eller stänga och öppna för en eftersittning på själva festivalen. Vi får se, inget är bestämt än.

Robert drev Trädskogens Bryggeri tidigare och på frågan om det blir någon jubileumsöl för festivalen nästa år svarar han ja.

– Ja, det är en kul tanke med ett Trädskogenöl. Vi kommer i alla fall att göra någon öl för att fira, men vad och med vilka är inte klart än.

I bildspelet ovan kan du se bilderna från festivalen. Fotograf är Robert Andersson.