Cyklister invaderade bryggerier i Göteborg

DSC_8655

Bild 1 av 6

Alla samlades på Drottningtorget i Göteborg innan avfärd mot Två Feta Grisar, Sad Robot och Spike.

Det blev ingen busstur under årets ölvecka i Göteborg. Nan Albertson tyckte att det var tråkigt, så tillsammans med ett par andra fixade hon en cykelrundtur i stället

I de sista solstrålarna innan lågtrycken åter kom hem till Göteborg tog sig 50 cyklister runt till olika bryggerier. Bakom arrangemanget stod Nan Albertson på BeerLab, Sofia Danielsson Meréus på Bio Roy och journalisten Patrik Andersson.

– Det blev ingen bussresa i år och jag har uppskattat det tidigare år. Så då gjorde vi det här i stället och det blev ju modernare och klimatsmartare, säger Nan när vi träffar henne på Drottningtorget i Göteborg inför avfärd.

Nan Albertsson var strålande glad inför eventet. Foto: Peter Lindh

Med 50 deltagare var det fullbokat och klockan 13.00 i söndags drog de iväg mot Hisingsbron och hamnade på Två Feta Grisar som första resmål.

Nan gillar att cykla, men erkänner att det inte blivit så mycket sen hon bosatte sig i skärgården – med havet som begränsning för cykelturerna. Desto bättre att kunna ta en tur till bryggerier i stan i stället då.

– Jag såg en karta på bloggen Double Bastard (Fredrik Berggren) som visade hur tätt bryggerierna ligger i Göteborg. Det är ju cykelavstånd mellan dem, ja ofta gångavstånd, säger hon.

Varje deltagare fick en tygväska och på varje bryggeri fick de en pin att sätta på väskan. Totalt blev det fyra pins i söndags, men en egen för cykelturen, men Nan berättar att planen är att arrangemanget ska bli återkommande, så att folk kan få ihop fler pins kommande år.

– Nästa år kanske vi gör Majorna, berättar hon.

Marc Gschwender från Tyskland och Jessica DeWitt från USA bor i Göteborg. De ska med ut och cykla, och hittade eventet på Instagram

– Vi tyckte att det verkade häftigt. Vi är intresserade av hantverksöl, men har inte varit på några bryggerier här än, berättar de.