Halleluja moment på antik spårvagn

DSC_8786

Bild 1 av 5

Det fanns inte en ledig stol i spårvagnen när Hembryggning Halleluja livepoddade.

Podden Hembryggning Halleluja drog ut på stan i går och med sig hade de sina lyssnare. Drygt 50 personer fyllde en av Göteborgs antika spårvagnar för att lyssna på livepodd.

Simon Svensson, Magnus Vasilis och Sebastian Rutelin på Hembryggning Halleluja ligger bakom Hembryggning Halleluja. En podd som startade för lite över ett år sen och som nu har lyckats etablera sig bland hembryggarna, med upp till 5000 personer som lyssnar på avsnitten.

Och när det är GBG Beer Week måste det förstås bli lite extra, så igår åkte gänget runt i Göteborg i en gammal spårvagn – som var full till sista platsen.

– Simon hade gjort något liknande tidigare och vi tyckte att det verkade var en kul grej. Vi ska vara ute i två och en halv timme, men avsnittet blir nog mer komprimerat än så, säger Sebastian.

Varje pod inleds med ”Halleluja”, så även den här. Foto: Peter Lindh

Timmarna på spårvagnen fylldes inte bara med prat. En quiz och provsmakning av öl var det också. Dels hade poddgänget med sig några av sina öl, dels var det väldigt många av lyssnarna som hade med sig sina.

– Vi sa att de gärna fick ta med sig sina hembrygder, men det var väldigt många som har med sig, så vi får se om vi hinner smaka på alla, säger Sebastian.

Sen var det två stopp för att ta upp ett par hemliga gäster. Först dök komikern Robin Berglund upp för att en ordvitsduell med Sebastian. Senare hoppade även Nan Albertson på BeerLab på vagnen.

Sebastian Rutelin är den som håller samman Hembryggning Halleluja och sköter allt runt omkring. Lite som Martin Permer på Ölpölen – en jämförelse som Sebastian inte protesterar emot.

– De andra vet inte ens vad ljudfiler är för något. Jag är utbildad musikproducent och klipper podden i min studio, säger han.

15 månader efter premiären är han nöjd med hur podden har utvecklats.

– Första gången var det bara pinsamt, nu har vi kommit in bra i våra roller, avslutar han.