Hembryggarna fick brygga sitt vinnaröl

Bildspel

Bild 1 av 7

Sten-Otto Holmberg och Kenneth Johansson var två av herrarna från Stamsjö Bryggeri som bryggde öl hos Christian Figved på AKiA Brygghus.

Deras hallonstout vann Porter & Stout-träffen tidigare i höstas. Nu har Stamsjö Bryggeri också skapat ölet hos AKia Brygghus och i januari är det premiärdags.

Porter & Stoutträffen i Göteborg tidigare i höst var hembryggartävlingen där Stamsjö Bryggeri gjorde succé. Bland annat vann de den svaga klassen och där var priset en bryggning hos AKiA Brygghus i Kungsbacka. Under måndagen var det dags att ses för att återskapa ölet i lite större mängd.

200 liter ska det bli och faten ska säljas till krogar i januari. Målet är att få ut åtta stycken 20-litersfat på marknaden.

– De har koll på bryggning så det gick väldigt bra. De gjorde det mesta, jag bara pekade lite ibland, säger Christian Figved på AKiA Brygghus.

Hallonstouten kommer troligen att mest finnas i Göteborgstrakten och kanske kan det dyka upp något fat i Lerum, där trion bakom Stamsjö Bryggeri hör hemma.

För Hans Holmberg, Sten-Otto Holmberg och Kenneth Johansson blev det en givande dag som säkert gav inspiration till att brygga mer och tävla mer med sina öl.

Här ovan ser du bilder från bryggdagen.