Hawelkas satsar på bar i större lokaler

Bildspel

Bild 1 av 6

Med Ölstugan Tullen som granne hoppas Hawelkas på att Kålltorp ska bli en uppskattad öldestination.

Större ytor. Men också satsning på en provsmakningsbar. Flytten till Kålltorp ger nya möjligheter för kvartetten bakom Hawelkas.

Göteborgsbryggeriet har tidigare hållit till i en ganska liten lokal på Hisingen, men nu bär det av till andra delar av Göteborg.

I Kålltorp blir man granne med Tullens bar där och ytorna blir större.

– Vi hoppas på att börja brygga i slutet av augusti. Sedan ska vi söka provsmakningstillstånd också men man vet aldrig hur lång tid sådant tar, säger Amadeus Bergh.

I den nya lokalen väntar tre nyinköpta tankar på vardera 240 liter. På sikt är planen att ha två bryggverk på vardera 150 liter. Försäljningen på bolaget ska fortsätta, men när den egna serveringen är öppen ska det förstås gå åt en del öl även där.

Under våren har lokalen renoverats och när man hittade asbest innebar det en försening av hela projektet. Men i helgen flyttades alla grejer från Hisingen till Kålltorp och installationerna kan börja.

Att satsa på provsmakningsbar känns som ett spännande och viktigt steg för Hawelkas.

– Det ska bli kul att träffa de människor som dricker våra öl och vi hoppas förstås på en del synergier när vi ligger så nära Tullens bar här, säger Niklas Johansson.

Kvartetten har bryggt öl tillsammans i fem år och under de senaste två åren har verksamheten varit kommersiell. Nu tar man ett nytt steg i utvecklingen.

– Det känns skönt att få komma i gång här. Vi har haft en del ölprovningar och framöver kan vi ha dom här hos oss. Det känns bra, säger Amadeus Bergh.