Hårdrocksbryggarna redo för expansion

Bildspel

Bild 1 av 5

Daniel Svensson och Peter Iwers på Odd Island ser fram emot att ta bryggeriet till nästa nivå.


 

Väntan har varit lång. Men nu har Odd Island sin nya bryggeriutrustning på gång och kapaciteten ökar rejält.

Man kan konstatera att de båda hårdrockarna fått betydligt mer metall i sitt bryggeri. Nytt bryggverk och fem nya tankar gör att Daniel Svensson och Peter Iwers kan sätta en helt annan fart på sin produktion.

– Det blev lite stiltje under våren men nu kan vi sätta fart igen, säger Svensson.

Beernews skrev i höstas om hur Daniel Svensson startade Odd Island och hur sedan förre bandkollegan i In Flames, Peter Iwers, kom in i företaget efter en tid.

Den första ölen, Citrauvin, blev en stor succé och snabbt insåg man att det behövdes ett större bryggverk. När både ölnördarna och hårdrockfansen gillade ölet var det svårt att brygga tillräckligt mycket öl.

Men väntan på de nya tankarna har varit lång.

– De första tankarna skulle ha kommit i januari och det är först nu som vi kunnat fylla dom, säger Svensson.

Citrauvin har bryggts hos Lycke Bryggeri för att klara av att ha den på Systembolaget, men nu ska den också bryggas i Fjärås igen.

Det nya bryggverket är på 750 liter och det ersätter ett bryggverk på cirka 100 liter. Tidigare fanns det två jästankar på vardera 240 liter, nu står där tre tankar på vardera 1000 liter och två tankar på vardera 600 liter.

– Det blir stor skillnad och som det ser ut nu är det tillräckligt. Sedan får vi se om vi behöver bygga ut igen, säger Peter Iwers.

Om allt rullar på som planerat ska det bli mellan 50 000 och 60 000 liter öl under de komnnade tolv månaderna.

Den ökade kapaciteten gör också att det blir utrymme för att brygga nya öl. Under våren har en folköl, en hallonsuris och en råg-ipa bryggts på det lilla bryggverket. Nu kommer de ölen att produceras i större mängder. Dessutom ska det bryggas en julöl och i slutet av sommaren ska det göras en red ale i ett samarbete med en annan hårdrocksprofil.

– Nu har vi dessutom distribution över hela landet så nu känns det riktigt bra, säger Svensson.