Hård krögarkritik mot samarbetspartier

Tareq Taylor riktar hård kristik mot Annie Lööf (C) och Nyamko Sabuni (L). Foto: Montage/Pressbilder.

Ersättningar dröjer och konkurserna blir allt fler. Nu riktar stjärnkrögaren Tareq Taylor hård kritik mot Centern och Liberalerna.

 

Taylor skriver tillsammans med krögarkollegan Niklas Ahlbom en debattartikel i Expressen, och där framförs hård kritik mot att de båda samarbetspartierna inte agerar mer.

– Både Liberalerna och Centerpartiet var vid regeringsbildningen stolta över de delar i Januariöverenskommelsen som skulle underlätta för landets småföretagare. Vi menar att hanteringen av krisstöden i samband med pandemin visat på motsatsen. De verkar ha bakbundit sig själva och låtit regeringen diktera villkoren och begrava aviserade ersättningar, i otydliga direktiv och komplicerade regelverk, skriver man i debattartikeln.

De båda krögarna kräver snabba förändringar för att en hårt kämpande bransch ska få det stöd man utlovats, och ser de båda samarbetspartierna som viktiga aktörer som borda agera mer.

– Det är dags för stödpartierna att rikta stödet till landets småföretagare i stället för att stötta regeringens tondöva näringspolitik och det pågående justitiemordet av hela vår bransch.

Tareq Taylor är en av Sveriges mest kända krögare, han har varit med i flera tv-program och är en av initiativtagarna till Tillsammans Ur Krisen, som ska vara ett stöd för restauranger i pandemitider.

Här kan du läsa hela debattartikeln.