Här ska Stigbergets satsa i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 4

Nils Hultkrantz och Johan Thor i det som ska bli den stora baren i lokalen.

Bygget är i full gång och snart har Stigbergets en bar även i Stockholm. Vi hälsade på i lokalen på Söder där det är tänkt att vara premiär i slutet av januari.

Beernews har tidigare berättat om att Stigbergets satsar på en egen bar i Stockholm. Platsen blir på Götgatan nära Slussen i en lokal som tidigare inhyste Papagallo.

Just nu är hela stället en byggarbetsplats, men man kan trots det se hela tanken med upplägget för stället.

– De som ska jobba här ska vara riktigt duktiga på öl. ag ser fram emot att gå ut i lokalen och möta gästerna och prata om öl, säger Johan Thor.

Han är delägare i satsningen och kommer också att vara barchef på det som ska heta Stigbergets Fot. Namnet kommer sig av att det faktiskt finns en höjd i närheten på Söder som heter Stigberget.

Johan Thor har tidigare bland annat varit med och byggt upp ölsatsningen på Tritonia Ölverkstad i Gamla Stan.

I baren som ska möta besökarna när de kommit in i lokalen ska det finnas 20 kranar. Dessutom blir det fem kranar i det rum som finns innanför bardelen. Där är tanken att man ska kunna koppla på öl bland annat vid olika evenemang eller tap takeovers.

– Vi kommer alltid att ha fokus på Stigbergets öl, och när vi kör i gång blir det bara deras öl. Sedan kommer vi även att ha annan öl från bryggerier som är riktigt bra, säger Thor.

Målet är att öppna i slutet av januari, men exakt när det blir hänger bland annat på tillstånd.

Samarbetet mellan Johan Thor och Stigbergets föll sig naturligt när det skulle göras en Stockholmssatsning.

– Vi har sprungit på varandra till och från under några år nu. Bland annat har vi haft ölevent tillsammans på Tritonia.

Stigbergets Fot blir nu en del av ett ölkluster på Söder där det bara är ett par minuters promenad till Omnipollos hatt, Oliver Twist och Akkurat.

Nils Hultkrantz på Stigbergets hoppas på att få till en del samarbeten, även om ett citat från en Stockholmstidning, där Hultkrantz sade att man nu ska se till att Stockholm ska få god öl, ledde till en del synpunkter i sociala media.

– Jag har lärt mig att hålla tyst nu. Vi vill inte alls vara kaxiga utan vi vill bara göra det här stället så bra som möjligt. Vi är glada över att ha fått ta över den här lokalen och vi tror att det kommer att bli bra, säger Hultkrantz.