Här är fotbollsfansen som dricker mest öl

Det säljs en hel del öl under varje match i NFL. Bilden är från en av Kansas City Chiefs matcher. Foto: Screenshot.

Det handlar om amerikansk fotboll. Men också väldigt mycket öl. Här är fansen som dricker mest under en hemmamatch.

 

NFL är den amerikanska fotbollens proffsliga och spelarna tjänar många miljoner per år. Det betalas till viss del av publikintäkter och intäkter från ölförsäljning.

Nu har sajten Sportshandle tagit reda på vilka fans som dricker mest öl under matcherna.

Och det visar sig att fansen till Cincinatti Bengals dricker mest per match. I snitt går det åt 5,2 alkoholhaltiga drycker per person och match, och till allra största delen handlar det då om öl.

De som inte hejar på Bengals menar att den höga konsumtionen kommer sig av att det är enda sätter att hantera lagets väldigt måttliga framgångar under de senaste säsongerna.

På andra plats kommer fansen till Baltimore Ravens som dricker 4,7 glas per match och på tredjeplats hamnar Buffalo Bills supportar med ett snitt på 4,5 drycker per match. Även Chicago Bear delar tredjeplatsen.

Vilka fans dricker då minst öl per match?

Jo faktiskt är det så att det är i annars så öltokiga San Fransisco. Fansen till laget 49:ers dricker bara 2,6 öl per match. Även fansen till Tennessee Titans och New England Patriots dricker lite öl jämfört med andra lags supportrar. Priset för en öl på arenorna varierar mellan 5 och 13 dollar.

Det är Bud Light som är officiell ölsponsor för NFL-ligan, men det finns även annan öl att köpa.