Rejäl fylla gjorde amerikan till miljonär

5,5 miljoner dollar, nästan 50 miljoner kronor, får en amerikan för att en restaurang gett honom för mycket alkohol. Foto: Pixabay

5,5 miljoner dollar, nästan 50 miljoner kronor, får en amerikan för att en restaurang gett honom för mycket alkohol.

När mannen ifråga besökte La Fogata Mexican Grill and Bar i Andrews, Texas, för att ta sig ett glas eller tre blev det mer.

Så mycket att han hamnade i och förlorade ett slagsmål med en annan överförfriskad man på parkeringplatsen efteråt.

Mannen hävdar att slagsmålet gav honom allvarliga skador och att felet var bartenderns oförmåga att notera att han var plakat.

Händelsen inträffade 2019 och nu har alltså en domstol tilldömt mannen ett skadestånd på motsvarande ungefär 50 miljoner kronor från La Fogata och den aktuelle bartendern som mannen hävdade inte fått tillräcklig utbildning för att sluta servera överförfriskade personer i tid.

Han anförde även att restaurangen inte tillkallat ambulans till honom efter slagsmålet samt att den inte hållit parkeringen fri från saker som kunde innebära en risk för fall och olyckor.

Vare sig ägaren till La Fogata eller bartendern dök upp vid domstolsförhandlingarna, men har 30 dagar på sig att överklaga domen.

Det var inte första gången som mannen var berusad på restaurangen. Polisen har vid flera tillfällen omhändertagit honom för fylla där.

Lär mer här.