Taptakeover ersätter Hakets ölfestival

Cattis Ledius på Haket i Göteborg avslöjar att det blir en taptakeover i stället för ölfestivalen som man tvingades att ställa in. Foto: Peter Lindh

Det blir ingen festival på Haket i år heller. Men dagen då festivalen skulle har varit blir det lite av en fest i alla fall – med fyra tillresta bryggerier.

Hakets ölfestival fick ställas in på grund av pandemin i fjol. För några dagar berättade vi om att årets upplaga också ställdes in – det efter att beskedet om att restriktionerna inte skulle lättas kom.

Men redan innan det ringde Magnus Svensson på Benchwarmers Cattis.

– Han sa ”va fan tror du Cattis, om det skiter sig, vad tror du om lite skåningar i Göteborg?”. ”Härligt”, sa jag, berättar Cattis Ledius.

En glad Cattis Ledius tillsammans Emily Olofsson på Brygghuset Finn senast det var festival på Haket 2019. Foto: Peter Lindh

Och så blir det. Magnus Svensson har raggat ihop tre bryggerier till, även om ett av dem bara med största svårighet kan kallas skånskt.

Förutom Benchwarmers kommer Brewski, Brekeriet och … Örebro Brygghus till Haket den 25 september för en taptakeover.

– Men nån kan komma till eller falla ifrån, säger hon och berättar att även Malmö Brewing varit aktuellt, men fått förhinder.

Med sig har de upp till sex fat per bryggeri och bryggarna själva kommer att finnas på plats också.

Båda Haketvåningarna kommer att användas, men det blir långt ifrån lika många gäster som det skulle blivit på festivalen.

– Det blir inget megaevenemang, så det kan ju inte komma 200 personer. Vi får ta in lika många personer som det finns sittplatser och när det blir fullt så är det en ut en in.

– Men det blir härligt … om de nu inte stänger ner igen, avslutar en luttrad Cattis.