Hållbarhet i fokus på Malmökonferens

Jamil Zainasheff, Anna Lidström och John Pamler är huvudpersoner på bryggarkonferensen i Malmö. Foto: Montage.

Hållbarhet och nyckeln till att lyckas med taprooms. Det är centrala delar vid bryggarkonferensen i Malmö i mars. Snart är alla biljetterna slut.

Det är för femte året i rad som Brygghus 19 genomför Craft Brewers Conference och platsen är Best Western Arena Hotel i Malmö precis som i fjol.

– Det är väldigt populärt varje år och vi försöker få in talare efter vad som efterfrågas, säger Ida Ivarsson på Brygghus 19.

I år blir det tre personer som gästar konferensen och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter:

– Anna Lidström från Spendrups kommer att prata om hållbarhet. Dels ska hon berätta om det arbete som gjorts på Spendrups, dels ska hon inspirera och ge råd om hur man jobbar med hållbarhet på ett mindre bryggeri.

– John Palmer är öldomare och författare till flera populära ölböcker. Han har lång erfarenhet. Han kommer att prata o vatten och hur du arbetar med det i bryggningen.

– Jamil Zainasheff är ett välbekant ansikte för de som varit med på tidigare konferenser. Han är delägare i amerikanska bryggeriet Heretic och ska prat om två olika ämnen under dagen. Dels om hur man brygger hazy-öl och dels om vad man ska tänka på när man öppnar ett taproom.

Hela dagen avslutas sedan med att deltagarna har med sig öl från det egna bryggeriet som man delar med sig av.

– Det här är ämnen där vi vill lära oss mer och hållbarhet känns som en viktig fråga, säger Ivarsson.

80 platser finns till dagen och de flesta biljetterna är sålda.

– Den som vill vara med får nog skynda sig att köpa biljett, säger Ivarsson.