Bryggare nätverkade på Malmökonferens

Drygt 20 bryggare samlades i slutet av förra veckan i Skåne. Där fick chansen att lära nytt och nätverka med andra. "Bring your own beer"-mingel när alla bryggare tar med sig sina öl och man testar varandras var populärt. Foto: Jennifer Olsson

Drygt 20 bryggare samlades i slutet av förra veckan i Skåne. Där fick chansen att lära nytt och nätverka med andra.

Det är femte gången som Brygghus 19 och Taste Events arrangerade Craft Beer Conference i Malmö. I år var det lite färre deltagare än vanligt.

– Normalt är det 60 deltagare, nu blev det 20. Det var nog en liten coronaeffekt. Men det blev mycket mer intimt på det sättet och det kändes bra att vi var igång. Nu öppnar allting, mässor, allt …

– Det är starten för att återvända till en normal verklighet, säger Dan-Magnus Svensson på Brygghus 19.

Dan-Magnus Svensson på Brygghus 19 tillsammans med Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups. Foto: Jennifer Olsson

Tanken med konferensen är att folk i branschen ska kunna nätverka och få med sig nya kunskaper att ta med sig hem till bryggeriet.

– Genom att träffa folk uppmuntrar man kunskapsutbyte. Och ju mer vi samarbetar ju bättre blir branschen som helhet. Jag har gång på gång mött folk som har fått en aha-upplevelse på konferensen.

Anders Wanner från Metop gjorde en presentation om ”Canning Quality Assurance”. Foto: Jennifer Olsson

Årets konferens hade bjudit in ett flertal föreläsare som tog upp flera ämnen.

– Vi hade två lite mer tekniska ämnen och två lite mjukare, ”Inclusion and diversity” och ”Sustainability”. Det finns väldigt mycket affärsnytta i att sätta sig in i det och förstår potentialen. Hållbarhet kan både spara resurser och göra nytta för miljön samtidigt.

– Sen handlade en av de mer tekniska föreläsningarna om destillering och den andra om hur man arbetar med kvalitet vid burkning.

Fast det var inte bara jobb. Den sista punkten på programmet lät muntrast: ”Bring your own beer”.

– Alla gillar öl och alla har med sig det och snackar öl. Sen vill alla hem och testa alla nya teorier man fått med sig.