Gratis öl på puben ska göra färre ensamma

Alla som tar med en släkting eller vän till en av Stonegates barer får en gratis öl. Foto: Pressbild.

Många människor har känt sig ensamma under pandemin. Nu ska gratis öl på 1500 pubar råda bot mot det.

 

Det är pubkedjan Stonegate, med 1500 pubar i Storbritannien, som satsar på en kampanj där det går att få en gratis öl och man köper en öl.

Målet är att fler ska bjuda med sig en vän eller släkting till puben efter en tid då många suttit isolerade och ensamma. Just ensamheten kan skapa problem med den mentala hälsan och Stonegate samarbetar här med organisationen CALM, Campaign Against Living Miserably.

Fram till 22 augusti kan alla som vill få en extra öl eller drink till den person som följer med till puben. Stora aktörer som Budweiser, Diageo, Heineken, Molson Coors, Carlsberg, and Coca Cola finns med i samarbetet och det som går att få gratis är till exempel Stella Artois, Guinness, Gordon´s Gin, Strongbow eller Coca Cola.

– Under de senaste 18 månaderna har vårt sociala liv varit begränsat, och det har gjort att många känner sig ensamma. Därför kör vi den här kampanjen och ska ge pengar till CALM:s hjälplinjer, och uppmanar våra kunder att ta kontakt med vänner eller familj för att ses över en drink, säger Nick Light på Stonegate i ett pressmeddelande.

De som vill delta och få en gratis öl behöver först på in på Great British Pubs hemsida och där ladda hem en värdecheck som ger rätt till gratisölen om man har sällskap.

Stonegates 1500 pubar finns spridda över stora delar av Storbritannien.

Enligt flera rapporter har antalet självmord ökat i Storbritannien under pandemin, och många ser det som viktigt att få folk att bryta den påtvingade isolering som kommit med de restriktioner som funnits i landet.