Göteborg på väg att få ännu en bryggeripub

På lördag får Göteborg en ny bryggeripub. Det är Spike Brewery som utvecklar sitt koncept efter att ha inspirerats av Warpigs.

Det har tagit tid för Göteborg att få fart när det gäller bryggeripubar. Utöver de provsmakningsbarer som funnits en tid är det bara Tre Små Rum som kunnat betraktas som en riktig bryggeripub med möjlighet att servera mat och stora glas med öl.
Men nu har det tagit fart. I förra veckan hade John Scotts officiell invigning av sin bryggeripub och på lördag är det Spike som utvecklar sitt koncept vid bryggeriet i Gamlestaden.
– Vi kommer att ha plats för 130 gäster inomhus och cirka 60 utomhus. Det här blir bättre både för oss och våra gäster, säger Mats Wessberg på Spike.
Han gläds åt att kunna servera mat, erbjuda stora glas med öl och även kunna ha gästöl på sina kranar.
– När det gäller maten blir det mycket kött. Vi har inspirerats av Warpigs och dom ligger ju också i ett slakthusområde, säger Wessberg.
Även Spike har tidigare haft en provsmakningsbar som varit öppen på lördagar. Den har blivit populär och nyligen invigdes även en uteservering.

– Vi har haft fullt nästan varje lördag så det var dags att göra något. Det byggs en hel del nytt i Gamlestaden och det blir både fler kontor och fler bostäder.

Inledningsvis är det lördagsöppet som gäller men efter sommaren planeras det för att ha öppet även på fredagar. Framåt hösten är det också premiär för restaurangen, inledningsvis har Spike ett tillfälligt tillstånd där det inte behöver finnas mat.
– Slutmålet är att ha öppet varje dag. Det kommer att hända mycket på det här området framöver och snart öppnar en vinrestaurang till exempel.
14-23 på lördag är det premiär och då ska det även bli lite musikunderhållning på bryggeriet.