Good Guys öppnar taproom i Karlstad

Good Guys satsar vidare i Karlstad. I höst ska ett taproom stå klart i direkt anslutning till bryggeriet.

Efter att ha bryggt hos Wermlands Brygghus i Kristinehamn inledningsvis hade Good Guys en paus i väntan på att få sitt eget bryggeri. Nu är produktionen i full gång i hamnområdet i Karlstad och nu kommer nästa steg i satsningen.

Ett tap room ska byggas och öppnas för allmänheten. Där ska bryggeriets egna öl serveras antingen som smakprov eller i stora glas.

– Vi ska samarbeta med ett företag som heter Matstudion. Vi har sneglat lite mot USA och vill skapa en sådan känsla där man kan ta en pizza och en öl, säger Daniel Haag på bryggeriet.

Good Guys har ett centralt läge i Karlstad och hoppas förstås på många besökare  till sitt taproom.

Deras taproom kommer att ha sex kranar inledningsvis och tanken är att det också ska finnas plats för gästöl.

– Det blir det och då kommer vi att välja svensk öl som vi verkligen gillar, säger Haag.

Arbetet med deras taproom ska inledas så fort som möjligt och målet är att vara gång i september.

– Vi ligger väldigt fint vid vattnet och det är centralt i Karlstad. Vi hoppas att det här ska bli populärt och vi kan ha öppet hela tiden om det bara kommer folk, säger Haag.

Good Guys ska ha sitt taproom i direkt anslutning till bryggeriet

Inledningsvis blir det 50 platser i deras taproom och till det kommer cirka 20 platser utomhus. Bryggeriet finns precis bredvid och tanken är att även erbjuda provningar och visningar för slutna sällskap.

Nyligen började man också att brygga öl i de nya lokalerna och det har börjat på ett bra sätt.

– Det känns verkligen gött att vara i gång igen. Vi hade en paus och det gav oss tid att verkligen hinna planera och hitta bra partners. Nu känns det riktigt bra, säger Haag.