Premiären närmar sig för Daniels hard seltzer

Nu dröjer det inte länge innan Daniel Haag Wicksell producerar den första batchen hard seltzer.

När Daniel Haag Wicksell slutade att vara en good guy och att göra öl så var det inte för att göra det nån annanstans utan nu handlar det om hard seltzers. Och snart tillverkas den första batchen i Karlstad.

Daniel Haag Wicksell sålde och lämnade Karlstadsbryggeriet Good Guys förra året för att starta en ny verksamhet i form av företaget Karlstad Dryckesfabrik och drycken Sleeq. När vi skrev om det senast var han i planeringsfasen, men nu börjar bitarna att ramla på plats.

– Produktionslokalen är i princip klar och vi kommer att komma igång i maj. I mitten eller slutet av juni ska vi komma upp i full kapacitet, säger han.

Tanken var egentligen att man skulle vara igång redan, men förseningar från leverantörer har försvårat.

– Det som är svårast är att få tag på är burkar. Vi har beställt förtryckta burkar, men det är lång försening på dem.

Det är här som Sleeq ska produceras. Foto: Privatbild

Det är ingen liten investering som Daniel Haag Wicksell gör tillsammans med några andra investerare. Det handlar om 5 000 liter hard seltzer per batch och en årskapacitet på en halv miljon liter till en början.

– Jag har jättebra delägare och vi har petat in ganska mycket pengar, så vi kommer att marknadsföras rejält. Det blir en utmaning för att vi måste utbilda konsumenterna – ”kolla in, det smakar som cider men är godare och nyttigare än cider … och öl”.

Och så fort restriktionerna hävs drar man igång.

– Vi kommer att göra mycket roligt framöver. Bland annat ska vi göra en liten turné i landet med lite olika smaker och våra flagsskepp förstås. Det blir mycket popups och roliga events.

– Sen så ska vi ha ett ganska stort event på HQ, där vi har produktionslokalen, det blir nog en skön fest.