Gillet fixar ölfester tre helger i september

Darryl De Necker hoppas att ölfestival utspritt över tre helger ska bli populärt. Foto: Ronny Karlsson.

Ölfestival tre helger i rad. Det fixar bryggargillet i Göteborg under september. Det hela sker i samarbete med Lindholmen Street Food Market.

 

Gothenburg Brewers Guild har tidigare anordnat ölfestivaler med alla sina medlemmar på Lindholmen och det blev en stora succéer. Men med en pandemi som fortfarande påverkar oss väljer man denna gång ett annat upplägg.

En dag blir till sex dagars fest och bryggerierna deltar utspritt på de olika helgerna. 3 september börjar festen.

– Vi kan inte ha 1000 personer på en dag. Vi diskuterade lite hur vi kan lägga upp det och samtidigt försöka få lite pengar tillbaka, säger gillets ordförande Darryl De Necker.

Målet är att ha tolv bryggerier varje helg som serverar sina öl. Varje deltagande bryggeri kommer då att ha med sig fyra öl som man anmäler i förväg.

– Vi ska ha en öllista så att folk inte behöver springa runt och titta hos alla utställare vilka öl som finns, säger De Necker.

Så här långt har 21 bryggerier tackat ja, men man räknar med minst 30 deltagande bryggerier. Gillet har under den senaste tiden fått nya medlemmar i Rörö Öl, All In Brewing och Fermenterarna, som ju flyttar sin verksamhet till just Göteborg.

– Över 30 bryggerier ska det bli. Blir vi tio varje helg så är det 40 öl att välja bland, det är ganska många, säger De Necker.

Inom kort kommer man att presentera vilka bryggerier som ska finnas på plats under respektive helg. Nytt för denna gång är också att det är kvällar som gäller.

– De kommer att ha sin ordinarie verksamhet på dagarna, sedan tar vi över på kvällarna, påpekar De Necker.

Beernews återkommer med fördelningen av bryggerier till de olika helgerna. Klart är att det handlar om 3-4/9, 10-11/9 samt 17-18/9.