Anders uppskattar nysatsning i Malmö

Sommar 2021

Anders Kvist svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Anders Kvist ser med glädje på en satsning i Malmö. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Kvist driver bryggeriet Elmeleven och är också en del av samarbetet Molecule i Skåne. Här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Jag tycker det är riktigt roligt att Hyllie Bryggeri satsat med ett nytt bryggeri och taproom! Dels för att för jag blir jätteglad av skånska ölsatsningar, men också för att jag har ett nytt ställe att gå och dricka öl på i Malmö, det är inte fel! Generellt är jag imponerad av flera bryggerier som haft möjlighet att satsa sig genom pandemin och kommit ut starkare.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Absolut! Tror att det kommer återhämta sig! Personligen har jag saknat det sociala med krogen och ölfestivaler något enormt. Jag är säker på att det finns ett uppdämt behov av att komma komma ut och träffas och bara vara! Förhoppningsvis var det här sista gången vi såg restriktionerna.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Jag tycker mest det är gött att det bara är sommar! Och att det är full produktion i vårt nya bryggeri, väldigt skönt! Brekeriet Bar tidigare i sommar var också en höjdpunkt, efter vad som känts som en livstid av att inte ha serverat öl.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Chad Beer x Elmelven – Elements Dry hopped Lager, To Øl DIPA och en mixlåda Nerdbrewing stouts! Tänker jag behöver ha lite för att svalka, lite för helgen och nått att dela!

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Har lämnat burgare bakom mig och är inne i en intensiv pizzaperiod, dricker just nu mer än gärna en bra lager till det! Enkelt!