Gemensam kväll för Stockholmsbryggare

Peter Pikulik är en av de drivande bakom satsningen i Stockholm nästa vecka. Foto: Ronny Karlsson.

Två barer. 16 bryggerier. 28 kranar. Så blir det när det ordnas med Block Party i Vasastan i Stockholm nästa vecka.

Det är Brisket & Friends och Restaurang Waza som gått samman och nästa torsdag blir det fokus på lokalbryggd öl på båda ställena. 16 bryggerier kommer att delta.

– Alla bryggare dyker upp och kommer att snacka med folk. Det är bra att synas tillsammans och vi lyfter varandra då, säger Peter Pikulik.

Han driver bryggeriet PKLK men har också varumärket Big Bone Brews och de ölen serveras på Brisket & Friends i Vasastan. Bara två kvarter bort ligger Restaurang Waza så besökarna kan enkelt besöka båda platserna.

– Vi vill att Brisket ska vara en hub för lokal öl och har haft evenemang tidigare med runt tio bryggerier. Nu blir det två barer samtidigt och det känns spännande, säger Pikulik.

Tillsammans har Stockholmsbryggarna startat Stockholm Brewers Untied, som ska verka för ökat samarbete. Där hoppas Pikulik att det ska kunna hända mer framöver.

– Många bryggerier i Stockholm drivs av en person och då är det tufft att hinna med både sitt eget bryggeri och att samarbeta. Men vi behöver komma i gång bättre med det.

Under festen nästa torsdag kommer en del bryggerier att ha med mer än ett öl. Planen är att så många som möjligt av de 28 tillgängliga kranarna på de två barerna ska innehålla lokal öl.

– Jag hoppas att vi kommer att göra det har fler gånger och hoppas att även andra ställen vill göra sådana här saker med lokal öl, säger Pikulik.