Gbg Soda tar steget in på Systembolaget

Bildspel

Bild 3 av 3

Ginger Ale är en av tre produkter som finns på marknaden i dag.

Det började med att Simon Svensson saknade något gott alkoholfritt att servera hemma. Nu tar Gbg Soda steget in på 250 systembolag i landet.

I juni blir det premiär för den alkoholfria produkten. Det som lanseras på Systembolaget är en ny variant av deras India Pale Soda.

– Det kommer att bli med amerikansk humle, säger Simon Svensson.

Detta är förstås ett stort steg för Gbg Soda, som nu får öka produktionen rejält.

– Systembolaget är en väldigt bra kund. Nu kommer vi in på 250 butiker utan att behöva besöka dom alla, säger Nils Sörlin.

Det hela började egentligen med att ölnörden Simon Svensson hade svårt att hitta bra alkoholfira alternativ när han hade gäster hemma.

– Det fanns alltid 78 olika öl att erbjuda, men om någon körde bil fanns det bara mjölk eller vatten, säger han.

Det fick honom att börja experimentera hemma och lyckades få fram drycker som han gillade. En bit in i projektet kom även Nils Sörlin in i företaget.

– Vi kompletterar varandra bra, tycker Svensson.

Den första drycken släpptes i april i fjol, och bland annat fanns duon med på Brewskival i Helsingborg i augusti. En festival de ska vara med på även i år.

Steget in på Systembolaget betyder förstås mycket. Fjolårets produktion på 10 000 liter är ungefär vad som ska fram bara till lanseringen på Systembolaget.

Inledningsvis gjordes sodan, de vill lansera ordet soda för produkten, hos Vega Bryggeri, men nu är produktionen flyttad till Ahlafors.

– Vi har ett jättebra samarbete, säger Svensson.

På att göra-listan står också att hitta en samarbetspartner som vill ha en alkoholfri produkt i sin portfölj.